Συστημικές Αναπαραστάσεις στις 7 – 8 Φεβρουαρίου 2015

…… με την «Εργασία» στο επίκεντρο …….

Όλοι μας ανήκουμε σε διάφορες ομάδες-συστήματα και το σύστημα της εργασίας μας είναι ένα από αυτά. Τι συμβαίνει όταν μας απασχολεί έντονα ένα θέμα ή όταν υπάρχουν δυσκολίες που φαίνεται να επιμένουν και μας εμποδίζουν να λειτουργήσουμε με τον πιο αποδοτικό τρόπο; Ποιες είναι οι δυναμικές που δημιουργούν και συντηρούν αυτές τις δυσκολίες (σε έναν οργανισμό, σε μια ομάδα, ή στον ίδιο μας τον εαυτό) και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι αυτό;

Τι είναι οι συστημικές αναπαραστάσεις;

Οι συστημικές αναπαραστάσεις είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να επεξεργαστούμε ένα θέμα αναγνωρίζοντας τις πρωταρχικές αιτίες που σχετίζονται με αυτό, κατανοώντας το καλύτερα και επομένως βρίσκοντας τις κατάλληλες δράσεις. Με την βιωματική αυτή μέθοδο μπορούμε να αναπαραστήσουμε τα στοιχεία που αποτελούν ένα σύστημα (όπως ανθρώπους, ρόλους, δομές κτλ), να δούμε πώς αλληλεπιδρούν καθώς και σε ποια σημεία χρειάζεται να αποκατασταθεί ισορροπία σε σχέση με το θέμα που επεξεργαζόμαστε κάθε φορά.

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η μέθοδος;

Οι παραδοσιακές μέθοδοι τείνουν να εστιάζουν στο σύμπτωμα και όχι στην πρωταρχική αιτία. Είναι σαν κάποιος να παίρνει φάρμακο για τον πυρετό, το οποίο μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, αλλά ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε ο πυρετός ενδέχεται να παραμένει. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει σε οικογενειακές, προσωπικές ή επαγγελματικές δυσκολίες. Η μέθοδος αυτή λοιπόν εστιάζει με έναν ιδιαίτερα βιωματικό τρόπο στην πρωταρχική αιτία για την οποία μια δυσκολία επιμένει. Τα αποτελέσματα είναι συχνά θεαματικά.

Κάποιες πρακτικές πληροφορίες

To εργαστήριο θα είναι διήμερο και θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Φεβρουαρίου. Θα ξεκινάμε στις 11:00 (ώρα προσέλευσης 10:30) και θα ολοκληρώνουμε την μέρα στις 18:00-18:30. Θα γίνει ένα πολύ σύντομο διάλειμμα γεύματος (θα υπάρχουν μόνο σνακς διαθέσιμα στο χώρο). Ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου θα γίνει στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Φάρος-Βοήθεια στον Άνθρωπο», Στουρνάρη 49Α & Πατησίων, 7ος όροφος

Για την συμμετοχή σας δεν απαιτείται κάποια προηγούμενη γνώση ή εμπειρία. Υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις συμμετοχής (για αυτούς που θέλουν να επεξεργαστούν κάποιο θέμα ή απλώς να συμμετέχουν ενεργά παρακολουθώντας). Επομένως είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης (οι θέσεις θα καλυφθούν με σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος).

Το κόστος είναι 60 Ευρώ για όσους επεξεργαστούν κάποιο θέμα τους και 30 Ευρώ για όσους παρακολουθήσουν. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί προς ενίσχυση του Σωματείου του Φάρου.

Ελάτε με ανοιχτή καρδιά σε ένα ταξείδι αυτογνωσίας, θεραπείας και απελευθέρωσης.

Διευκρινήσεις & Δηλώσεις συμμετοχής: στην Γραμματεία του Φάρου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Σπύρο

Ο Σπύρος Μυλωνάς παρακολούθησε την πρώτη του αναπαράσταση πριν απο περίπου 10 χρόνια και εκπαιδεύτηκε το 2012 πάνω σε αυτή την μεθοδο στην Αγγλία με εξειδίκευση τους οργανισμούς και θέματα εργασίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και έχει ευρεία εμπορική εμπειρία σε διάφορους οργανισμούς. Η τελευταία του θέση ήταν Διευθυντής Πωλήσεων για την Νοτιανατολική Ευρώπη στην Sony Ericcson από την οποία και παραιτήθηκε. Ξεκίνησε την δική του συμβουλευτική εταιρεία (www.krataionconsulting.com) και εφαρμόζει την συστημική προσέγγιση στους πελάτες του οι οποίοι είναι από μεγάλες εταιρείες μέχρι και μεμονωμένα άτομα.