4  Ημέρες  06/09 – 09/09/2013

Δηλώσεις Συμμετοχής στην Γραμματεία του ΦΑΡΟΥ, υπ’όψιν Γ.ΒΟΥΖΟΥΛΙΔΗ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ (Ξενάγηση) – ΒΟΥΡΛΑ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Πτήση στις 13:05 για το αεροδρόμιο “MENDERES” της Σμύρνης. Άφιξη και ακολουθεί μία πρώτη περιεκτική γνωριμία με την πανέμορφη παραλιακή πόλη, λίκνο της Ιωνικής τέχνης με έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς. Θα επισκεφτούμε το λιμάνι (PASPORT), το Κορδελιό, την κεντρική πλατεία με το ρολόι, την περιοχή του ΑΛΣΑΝΤΖΑΚ (ALSANCAK) και τα γραφικά σοκάκια της. Κατόπιν θα ξεκινήσουμε για να ακολουθήσουμε μία πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μ.ΑΣΙΑΣ. Θα γνωρίσουμε παλαιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως τα ΒΟΥΡΛΑ (με την οικία του μεγάλου εθνικού μας καλλιτέχνη ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ), για τα οποία είχε γράψει “Τα Βουρλά ήταν για μένα ο μόνος τόπος που και τώρα ακόμη μπορώ να ονομάζω ‘πατρίδα’, ο τόπος όπου βλάστησαν τα παιδικά μου χρόνια”. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στα πανέμορφα ΑΛΑΤΣΑΤΑ (σπουδαίο αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα). Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου. Επιστροφή στην Σμύρνη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΟ – ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην καλύτερα διατηρημένη αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας, την Έφεσο. Ο άφθονος χρόνος που έχουμε στην διάθεσή μας, μας επιτρέπει την συστηματική παρατήρηση των σπουδαίων μνημείων ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Συνεχίζουμε για το χωριό ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ, γνωστό κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου “Ματωμένα Χώματα” που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου. Βόλτα στο γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ

Πρωινό και εκδρομή στο Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μιά και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρρεε σ’αυτό πολύς κόσμος από την αρχαιότητα. Θα συνεχίσουμε φθάνοντας στην Ιεράπολη του Θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στην νεκρόπολη και στο αρχαίο θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σμύρνης, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στις 11:30. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος στις 12:25.

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ : 380 ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Σμύρνη-Αθήνα με απ’ευθείας πτήση, συμπεριλαμβανομένων των φόρων του αεροδρομίου, με Pegasus Airlines.
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο για τις ημέρες των ξεναγήσεων και των εκδρομών.
 • Μεταφορές αεροδρόμιο – ξενοδοχείο και ξενοδοχείο – αεροδρόμιο.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* (BLANCA 4* or sim) στην Σμύρνη.
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο, (σύνολο 3).
 • Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο, (σύνολο 3).
 • Ελληνόφωνο ξεναγό καθ’όλη την διάρκεια του ταξειδίου.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Οι είσοδοι στα μουσεία και στους ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
Παρατηρήσεις:
 • Η προσφορά αφορά σε 14 κατ’ελάχιστον πληρωτέα άτομα. Σε κάθε άλλη περίπτωση η προσφορά αυτή δύναται να τροποποιηθεί.
Ώρες πτήσεων: Αθήνα – Σμύρνη 12:50 – 13:40
                           Σμύρνη – Αθήνα 11:15 – 12:10