Την Τετάρτη 20 Μαΐου στο Ανοιξιάτικο Σινεμά θα προβληθεί  η ταινία IL POSTINO (Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ)

Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία Μάικλ Ράντφορντ με τους: Μάσιμο Τρόιζι, Φιλίπ Νουαρέ, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Ρενάτο Σκάρπατου

Υπότιτλος: Τα όνειρα στ’ αλήθεια γίνονται πραγματικότητα.

Προσέλευση: 18:00, έναρξη προβολής: 18:30,  Διάρκεια: 108′

Η προβολή θα γίνει στα γραφεία του Σωματείου Στουρνάρα 49Α στον 7ο όροφο, στην Αθήνα

Θα υπάρχει μπουφές με διάφορες λιχουδιές, αναψυκτικά και ροφήματα.

Μετά το τέλος της ταινίας μπορούμε ν’ απολαύσουμε την συντροφιά μας με κρασάκι και συζήτηση.

Το κόστος της βραδιάς είναι 5 ευρώ για τους φίλους και δωρεάν για τα μέλη.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μια πανέμορφη, συγκινητική, ανθρώπινη και άκρως διασκεδαστική ταινία, που αξίζει να δει κανείς για την εκπληκτική παρουσία του Μάσιµο Τρόιζι, ενός μεγάλου Ιταλού ηθοποιού, ο οποίος πέθανε από καρδιά, μόλις ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα.

Σε ένα μικρό ψαροχώρι της Ιταλίας ο Μάριο, ένας νέος της εποχής ψάχνει να βρει την ταυτότητά του. Οι συνθήκες της εποχής είναι πολύ δύσκολες, αφού σε αυτή την μικρή γωνιά της ιταλικής υπαίθρου ο πολιτισμός δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του. Ο Μάριο αν και γιος ψαρά, με την πενιχρή του μόρφωση πιάνει δουλειά στο ταχυδρομείο της περιοχής, με μοναδική αποστολή να μεταφέρει την προσωπική αλληλογραφία του εξόριστου Χιλιανού ποιητή Pablo Neruda. Μέσα από τη σχέση του με τον ποιητή ο αγράμματος γιος του ψαρά μεταμορφώνεται σε έναν ώριμο άνθρωπο με δυνατή πολιτική σκέψη και προβληματισμό για τα ζητήματα του φτωχού του τόπου, που ταλανίζεται από τις “κούφιες” υποσχέσεις των μέχρι τότε πολιτικών. Ο ρόλος του μεγάλου ποιητή στη ζωή του Μάριο, γίνεται ακόμα σημαντικότερος, όταν ο ίδιος τον βοηθάει να κερδίσει την εκλεκτή της καρδιάς του Βεατρίκη.

Σε μια εποχή που οι ανθρώπινες σχέσεις περνάνε έντονη κρίση, η ταινία αυτή ξυπνά τα αισθήματα που προσπαθούμε να κλειδώσουμε μέσα μας. Πέρα από τα παρθένα τοπία, τους φυσικούς ήχους, τη νοσταλγική μουσική, το ρεαλιστικό σενάριο, τις εξαιρετικές ερμηνείες και τα έντονα νοήματα, η ταινία μένει στο μυαλό σου για το ρίγος που καταφέρνει να σου δημιουργήσει λόγω της απλότητας με την οποία αγγίζει το θέμα. Ο Μάριο, με αφορμή την συνάντησή του με τον Νερούδα, καταφέρνει να εξωτερικεύσει όλα όσα καταπίεζε μέσα του και δεν του δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσει. Μέσα από αυτή την καθοδηγητική σχέση του με τον ποιητή βγαίνει καλλιτεχνικά ευαισθητοποιημένος, πολιτικά συνειδητοποιημένος και, το βασικότερο, πνευματικά κατασταλαγμένος. Βιώνει την προσωπική του ολοκλήρωση.