Αγαπητοί,

Το έργο του ΦΑΡΟΥ και κάθε φωτεινού ομίλου, σχεδιάσθηκε να κινείται και στους τρεις άξονες εργασίας των “αναζητητών της Αληθείας” :

– Προσέγγιση του Ανώτερου Εαυτού

– Κάθαρση

– Συνδημιουργία στο πλαίσιο του Σχεδίου

Για την πρόοδο της πορείας πάνω σ’αυτούς τους τρεις άξονες χρειάζεται να γίνει Κατανοητό τούτο:

Η Αληθινή Επιστήμη, της “Εσωτερικής Γνώσης”, δεν είναι “μυστηριώδης”. Είναι Επιστήμη. Όσο ο άνθρωπος στέκει χάσκοντας εμπρός στη μαγεία του κόσμου τούτου, εμπρός στο μυστήριο του αοράτου, η Ανθρωπότητα δεν Ελευθερώνεται.

Υπάρχει η ανάγκη της καλλιέργειας τρόπων Αληθώς Επιστημονικών.

Η ασίγαστη περιέργεια που οδήγησε σε κάθε ανακάλυψη, η απόλυτη πεποίθηση: “υπάρχει Λογική, απλώς δεν την εντοπίσαμε ακόμη”, η προθυμία του νου και το θάρρος της καρδιάς ν’αποδεχθεί και να ερευνήσει τα “κρυφά” και τα “μυστήρια”, να προχωρήσει πέραν των “επιστημονικών δεδομένων”, συνδυάζοντας τα Επιστημονικά Δεδομένα, παρατηρώντας τις δυναμικές τους, η άοκνη και απαιτητική στάση στην έρευνα, στη μελέτη, στην εφαρμογή, η διαρκής επαλήθευση με το κριτήριο της πράξης, ο ενθουσιασμός και η δημιουργικότητα, το Όραμα του Ανθρώπου Ελεύθερου, αυτά είναι που συνθέτουν την εικόνα του Επιστήμονα.

Ακόμη και αν δεν προόρισαν όλοι οι αναζητητές για τον εαυτό τους το ρόλο του Επιστήμονα, η εποχή καλεί όλους ν’ αναλάβουν Υπευθυνότητα.

Εκείνοι που θέλουν καλύτερο τον εαυτό τους και τον κόσμο, χρειάζονται τη Γνώση. Εκείνοι που θέλουν την Ανθρωπότητα Ελεύθερη, χρειάζονται Υπευθυνότητα και την αναλαμβάνουν.

Μόλις οι νέοι παύουν να ρωτούν και ν’ανακαλύπτουν, αρχίζουν να γερνούν.

Ας μένει το Πνεύμα Ακμαίο.

Ιλαρίων