Ι.

Αγαπητοί, 

Ακούσατε να λέγεται: “Ο Νόμος για μένα, Εγώ Ειμί”. 

Ο Νόμος ορίζει το πλαίσιο λειτουργίας, ο Ίδιος Νόμος παρέχει τα απαραίτητα για την Λειτουργία εντός του Νομίμου πλαισίου. 

Η Πηγή για μένα, Εγώ Ειμί. 

Μακρύνεσθε από την Νομιμότητα αδικώντας Εαυτόν και εαυτόν, όταν εμπιστεύεσθε άλλους, έξω από σας, όταν δεν εμπιστεύεσθε Εαυτόν και εαυτόν, όταν φοβάσθε, όταν μεμψιμοιρείτε, όταν απελπίζεσθε. 

“Εγκολπούμαι, Ενοποιώ και Προσφέρομαι”.

Θα μπορούσε να σημαίνει: “Αποδέχομαι τις συνθήκες του βίου μου. Αναγνωρίζω το μέρος μου στην διαμόρφωση αυτών των συνθηκών, παρατηρώντας την ομοιότητα, αντί της διαφοράς. Αναλαμβάνω την ευθύνη ν’αλλάξω τις συνθήκες”. 

Και τούτα πάλιν, θα μπορούσε να σημαίνουν: “Αγκαλιάζω και Κατανοώ. Εκφράζω την Κατανόηση και αλλάζω τους τρόπους μου – σκέψεις, δράσεις, απορροές. Μοιράζομαι και Συνεργάζομαι”.

Έχετε από την Πηγή σας όλα τα εφόδια για να πορευθείτε έτσι: Εγκολπούμενοι, Ενοποιούντες, Προσφερόμενοι. 

Αποκαταστείστε Δικαιοσύνη – προς Εαυτόν, εαυτόν, προς “τρίτους”, προς τον τόπο σας, προς την Ανθρωπότητα – λαμβάνοντας τα εφόδια και χρησιμοποιώντας τα.*

Αγάπης – Σοφίας Μέγεθος Ευλογεί και Προσφέρεται. 

Οι Αδελφοί σας, Άγγελοι Οικοδόμοι Ευλογούν και Προσφέρονται. Να τους επικαλείσθε.

                                                                                                                      Κουτ Χούμι

ΙΙ.

Αδελφοί, 

Η παρούσα Ανθρώπινη ρίζα-φυλή υπερέβη το εξελικτικό σημείο της “ανωριμότητος“, εργαζόμενη εντός του διπόλου “ατομικισμός – αλλοτρίωση”. 

Ο καθείς από σας, τώρα, ο καθείς ενσαρκωμένος άνθρωπος στις μέρες σας Δύναται να επιλέξει: “εγώ” ή “εμείς”. **

Κρατείστε την δήλωση τούτη. Θα διευκολύνει την Κατανόησή σας για όλες τις συνθήκες, τις καταστάσεις, τις επιλογές. Η Κατανόηση θα διευκολύνει την δράση, με ορθές (κατάλληλες επιλογές).

Ζητείστε, αιτηθείτε, απαιτείστε (κατά δύναμιν), αποδώστε Δικαιοσύνη, μένοντας Ευσεβώς, Ευλαβώς, Ευγνωμόνως. Για όλους.

Ας λαμβάνει το πνεύμα Μέγεθος. Σιωπή και Οδήγηση. 

Ευλογώ.

Ιλαρίων

 

* Δάσκαλος Alba: …”έχεις σκεφθεί τι σημαίνει “εφ-όδιο”; “Επί της οδού”: ό,τι χρειάζομαι για την πορεία μου”. …Στον δρόμο σου βαδίζεις, αξιοποιώντας τα εφόδια. Έχουμε πει και άλλοτε : βαδίζετε σε δρόμους αχαρτογράφητους, ανείδωτους από μάτια ενσαρκωμένων. Ναι, πάντοτε υπήρχαν “Μύστες” και πολύ συχνά διαβάζοντας, μελετώντας αρχαία ή νεώτερα κείμενα, αναγνωρίζετε την Γνώση, την “κοινή συνθήκη” τις οδηγίες ακόμη ή τις “προειδοποιήσεις” για τα επόμενα βήματα. …

** Κάθε ενσαρκωμένος άνθρωπος, ασχέτως δηλαδή της βαθμίδος προσωπικής του εξελίξεως, έχει εκ της συλλογικώς ισχυούσης συνθήκης την Δυνατότητα γι αυτήν την θεμελιώδη επιλογή: εγώ – εμείς.

 

Από το βιβλίο “Με το Φως της πανσελήνου ΙΙ” Μηνύματα Διδασκάλων 2007-2011 της Πέγκυ Χριστοφή.