ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ «ΦΑΡΟΥ» ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΙΟΥ    

Για περισσότερη οικονομία και μεγαλύτερη ευελιξία, το πρόγραμμα της εκδρομής μας διαμορφώνεται ως εξής:

Επίσκεψη σε μουσείο, ξενάγηση  σε αρχαία λατομεία, σε ορυχεία, σε στοές, στο σπηλαιοβάραθρο Χάος,  εργασία με την Πέγκυ στην περιοχή των παλαιών λατομείων. Καφές, μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό (για όποιον θέλει), θα γεμίσουν ευχάριστα και δημιουργικά την ημέρα μας.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

10:30  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ TOY ΛΑΥΡΙΟΥ (Ανδρέα Κορδελλά 1)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ-Θα δούμε εκθέματα από την μεταλλευτική ζώνη της Λαυρεωτικής, την περιοχή του Σουνίου, τμήματα από τη ζωφόρο του ναού του Ποσειδώνα, καθώς και ευρήματα από το προϊστορικό Σπήλαιο του Κίτσου, το μωσαϊκό δάπεδο παλαιοχριστιανικής εκκλησίας κ.ά.

12:00  ΔΙΑΛΕΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ για όσους το επιθυμούν

12:30  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ (ΚΑΜΑΡΙΖΑ) για να επισκεφτούμε τον χώρο εξόρυξης, έκπλυσης (εμπλουτισμού) και εκ καμίνευσης των μεταλλευμάτων στην πρώτη στον κόσμο βιομηχανική εγκατάσταση, στην οποία στηρίχθηκε ο πλούτος και η ισχύς της Αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

14:00  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟΑ ΟΡΥΧΕΙΟΥ (Να φέρετε και φακούς!)

14:30  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ «ΧΑΟΣ» το τεράστιο σπήλαιο βάραθρο με την πεσμένη οροφή.

(Εργασία με την Πέγκυ στην περιοχή των παλαιών λατομείων).

15:00 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΘΟΡΙΚΟΥ το μοναδικό στο είδος του λόγω της αρχαιότητάς του και του ελλειψοειδούς σχήματος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟΑ που βρίσκεται δίπλα στο θέατρο.

15:30  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΝΤΙΝΗ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ για  γεύμα ή μπάνιο για όσους το επιθυμούν.

 

Η μετάβαση και οι μετακινήσεις θα γίνουν με ιδιωτικά μέσα κατόπιν συνεννόησης μεταξύ μας. Το κόστος της εκδρομής είναι 15€ το άτομο.

Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 27 Μαΐου στην γραμματεία του Φάρου στο τηλ:2103216803 ή στην Χρύσα Παναγοπούλου στα τηλ: 6932209232 και 2106840769.