Σάββατο 20/12/2014.

Ώρα προσέλευσης 17:30,  ώρα έναρξης προβολής 18:00. 

Για τον μήνα των Χριστουγέννων διαλέξαμε ένα…παραμύθι: Αντλημένη από το φαντασιακό κόσμο του Mark Helprin, συγγραφέα του ομώνυμου μυθιστορήματος του 1983, η ταινία αφηγείται τον κεραυνοβόλο έρωτα ενός κλέφτη και μιας όμορφης αριστοκράτισσας.

Το πεπρωμένο καταδιώκει αυτή τη σπάνια μεγάλη αγάπη που αναπτύσσεται σε σύντομο διάστημα μεταξύ τους και θα τους χωρίσει. Πολλά φανταστικά ή και μεταφυσικά στοιχεία εισέρχονται κατά την εξέλιξη της διήγησης με την ιδέα της μοίρας να ενεργεί καταλυτικά ως μια κυρίαρχη δύναμη και να επηρεάζει τις ζωές των προσώπων. Μια διαρκής πάλη παρατηρείται μεταξύ του Καλού και του Κακού, με το κεντρικό πρόσωπο, τον Peter Lake (Κόλιν Φάρελ) να έρχεται σε διαρκή αντιπαράθεση με έναν αμείλικτο εχθρό, τονPearly Soames (Ράσελ Κρόου).

Το Καλό και το Κακό, παίρνουν μορφές και αντιμάχονται διαρκώς το ένα το άλλο, ταξιδεύοντας ακόμη και μέσα στο χρόνο. Η διήγηση με ένα χρονικό άλμα μεταπηδά από το 1916 στη Ν. Υόρκη του σήμερα, ωστόσο, αρκετά φανταστικά στοιχεία παραμένουν. Σε όποια εποχή και αν βρίσκεται, ο ήρωας Peter έχει πάντα δίπλα του ένα φύλακα, που τρέχει να τον συνδράμει και να τον διασώσει .Είναι το φτερωτό άσπρο άλογο ,η παρουσία του οποίου προεκτείνει ακόμη περισσότερο το φανταστικό και παραμυθένιο κόσμο της «Χειμωνιάτικης Ιστορίας». Σκηνοθεσία: Ακίβα Γκόλντσμαν. Παίζουν: Κόλιν Φαρέλ, Τζέσικα Μπράουν Φίντλει, Γουίλ Σμιθ, Τζένιφερ Κόνελι, Ράσελ Κρόου.