΄΄Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ΄΄

Θεωρία, ιστορικά στοιχεία, πρακτικές ασκήσεις και πολλές φωτογραφίσεις

για να σας εισάγει στον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας.

Ο στόχος του είναι να σας ταξιδέψει στον κόσμο αυτό,

για να τον γνωρίσετε σε όλο του το μεγαλείο.

 Να δείτε τις χρήσεις και τις εφαρμογές της φωτογραφίας,

να την αγαπήσετε σαν τέχνη

και να ασχοληθείτε δημιουργικά  με κάποιον από τους τομείς της.

Τώρα που όλοι έχετε μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια σας όλα είναι δυνατά.

 

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ  ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 12 ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 17.00 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 17.30 ΚΑΙ ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ 20.30.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΟΘΟΝΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ Η VIDEO. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ Η ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ.

ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.

ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ.

Το κόστος παρακολούθησης είναι 15 ευρώ για το κάθε εργαστήριο.

Όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στην γραμματεία

Τηλ & fax: 210 3216803 email: faros.mko@gmail.com

Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00-15:00

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Β. ΧΡΥΣΑΓΗ

Ο Βελισσάριος Χρυσάγης είναι από τους πιο γνωστούς φωτογράφους της Χρυσής Εποχής της Ελληνικής διαφήμισης (1980-2005).

Γεννήθηκε στην Αθήνα, φοίτησε στην Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου του Λ. Σταυράκου στο τμήμα των εικονοληπτών και παράλληλα παρακολουθούσε το τμήμα σκηνοθεσίας.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, παρουσιάζοντας την δουλειά του στο Guildford School of Art (το τωρινό University for the Creative Arts) στο οποίο έγινε δεκτός, σαν  εξαιρετικό ταλέντο.

Μετά τις σπουδές του επέστρεψε στην Ελλάδα και άνοιξε στην Αθήνα ένα από τα πιο σύγχρονα studio διαφημιστικής φωτογραφίας. Συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες κάνοντας φωτογραφίσεις για δεκάδες γνωστές καμπάνιες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι ο μοναδικός φωτογράφος που έχει βραβευθεί από την Ελληνική Ένωση Διαφημιστικών Εταιριών (Ε.Ε.Δ.Ε.) με τον ΄΄ΧΡΥΣΟ ΕΡΜΗ΄΄, το ανώτατο βραβείο του χώρου της διαφήμισης.

Παράλληλα ασχολήθηκε με διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες (δημιούργησε τέσσερα καταστήματα πώλησης και ένα εργοστάσιο κατασκευής επίπλων, σχεδίαζε έπιπλα, ασχολήθηκε με εισαγωγές, με διακόσμηση εσωτερικών χώρων, μπήκε στον χώρο της εστίασης και  δημιούργησε μερικά από τα καλυτέρα εστιατόρια της Αθήνας).

Όλα αυτά τα χρόνια εκτός από φωτογραφίες, δημιουργούσε  έργα τέχνης κάνοντας γλυπτά και έργα μεικτής τεχνικής με πηλό, με ξύλο, με σύρμα και με υλικά από την φύση όπως ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα, πέτρες, άμμο κλπ.

Έχει διατελέσει σύμβουλος τεσσάρων Δημάρχων τριών διαφορετικών πολιτικών παρατάξεων, επί θεμάτων διοίκησης, οργάνωσης και δημοσίων σχέσεων και ήταν Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλίμου για δύο χρόνια. Έχει διδάξει διαφημιστική φωτογραφία στο ΙΕΚ ΄΄ΑΚΜΗ΄΄, σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και σε σχολές τέχνης και έχει κάνει σεμινάρια σε συλλόγους και σωματεία.

Έχει κάνει 4 ατομικές εκθέσεις με φωτογραφίες και άλλα έργα του και έχει λάβει μέρος σε 4 ομαδικές εκθέσεις.