Ι.

Αδελφοί,

Βαδίζετε προσεκτικά. Προσεκτικά, στο Ρυθμό της Ψυχής σας. Αναρωτηθείτε για κάθε σας βήμα: “Ταιριάζει στο Ρυθμό της Ψυχής μου;” Απλώς αναρωτηθείτε. Αν θυμάσθε ν’αναπνέετε Εμπιστοσύνη – Ευγνωμοσύνη, η Χαρά, η ανακούφιση, η ικανοποίηση θα σας υποδεικνύουν τα σωστά βήματα.

Βαδίζετε προσεκτικά.

Αλήθεια – Ελευθερία – Δικαιοσύνη έχετε να υποδεχθείτε, να Ευλογηθείτε να κερδίσετε. *

Προσεκτικά αδελφοί. Υπεύθυνα…

Η καλύτερη προσπάθεια καθενός σας, σηκώνει από πάνω Μας μέγα βάρος.

Για σας, για την ενσαρκωμένη Ανθρωπότητα ολόκληρη, για Μας, για κείνους που έφυγαν και για κείνους που επιστρέφουν, για κείνους που έρχονται, η καλύτερη προσπάθεια του καθενός σας είναι Δώρο πολύτιμο.

Προσεκτικά αδελφοί. Η κατάκριση αμαυρώνει τα δώρα σας, τ’ αναιρεί, αναιρεί την επιδίωξη της προόδου, προσβάλει το Ένα που Είμαστε, Σεις, Εμείς, η Ανθρωπότητα, η Γη, οι Κόσμοι.

Θέλουμε να γνωρίζετε: Καταργούνται ταχέως τα πέπλα ανάμεσα στους Αιώνες. Σωρηδόν προβάλλονται οι παλαιές αιτίες, για την ώρα περισσότερο σε ατομικό / προσωπικό επίπεδο.

Μένετε Ταπεινά, μένετε χωρίς κριτική, μένετε στην Εμπιστοσύνη – Ευγνωμοσύνη. Εάν σας βρίσκουν έτσι οι συνέπειες παλαιών αιτιών, διευθετούνται κι εναρμονίζονται με λίγες ανάσες. Δεν χωρά στο νου σας πόσο σπουδαίο είναι τούτο.

Ο Ταπεινός, αδελφοί, Σιωπά και Εργάζεται. Δεν θεωρεί τον εαυτό του σπουδαίο ούτε ασήμαντο. Δεν ενδιαφέρεται να κρίνει τον εαυτό του, ενδιαφέρεται να κάνει το μέρος του στο Σχέδιο. Δεν ενδιαφέρεται να κρίνει τους αδελφούς του. Σέβεται το δρόμο και τις δυσκολίες τους κι ενδιαφέρεται να κάνει το δικό του μέρος: τουλάχιστον να μην τους επιβαρύνει.

Ο Ταπεινός, μόνο, υποδέχεται την Ευλογία της Αληθείας.

Ο Ταπεινός, μόνο, προσβλέπει την Ελευθερία.

Ο Ταπεινός, μόνο, τιμά την Δικαιοσύνη.

Προσεκτικά αδελφοί. Μένετε Ταπεινά.

Ευλογώ

Ιλαρίων

(από τα κείμενα Πανσελήνου, Σεπτέμβριος 2005)

ΙΙ.

Μην αποστραφείτε το πρόσωπο της Αληθείας. Να έχετε Θάρρος. Ν’ αναφέρεσθε σ’ Εμένα. Δείτε. Τολμήστε να δείτε. Τολμείστε ν’ αποδεχθείτε, χωρίς κριτική – άρα χωρίς ενοχή, – χωρίς αυταρέσκεια – άρα χωρίς φόβο, – χωρίς αυτολύπηση – άρα Ελεύθερα.

Τολμείστε να δείτε και επιλέξτε Ελεύθερα. Εάν απουσιάζουν τα συναισθήματα με την βάση θυμαπάτης, μπορείτε να μιλάτε, να επικοινωνείτε Ελεύθερα, λέγοντας την Αλήθεια. Εάν απουσιάζει η θυμαπάτη, μπορείτε να δείτε τις όψεις της Αληθείας και να προκρίνετε εκείνη εκ των όψεων που θέλει το Σχέδιο να υλοποιηθεί, ν’αναγνωρισθεί επίσης από τους περισσότερους, να εδραιωθεί.

Οι επιλογές είναι Συνδημιουργία. Ευλογώ.

Το Πνεύμα της Αληθείας.

 

* Το τρίπτυχο Ποιοτήτων Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου-Νοεμβρίου