Ι.

Αδελφοί,

Αρχή εποχής, Ισημερία, στην πανσέληνο της Αληθείας.

Αλήθεια – Ελευθερία – Δικαιοσύνη οι Ποιότητες του φθινοπώρου, σας προετοιμάζουν* να υποδεχθείτε Ευθαρσώς, Ευλαβώς το Γεγονός που συνδέεται με το χειμερινό Ηλιοστάσιο αυτού του έτους, Ευσεβώς και Ευγνωμόνως να κινηθείτε, Διαφυλάττοντας τον νέον Ήλιο στην καρδιά σας.

Σας δίδω μιάν εικόνα, να την χρησιμοποιήσετε στον διαλογισμό σας, να την ενσωματώσετε οραματικώς στους φορείς σας όλους, να την διδάξετε και να την κρατήσετε στον φυσικό σας φορέα, με τον συμβολισμό της στάσεως και της κινήσεως.

Σταθείτε στο κέντρο του σταυρού των Κατευθύνσεων, αντικρύζοντας την Ανατολή. Συνειδητώς Σταθείτε, “βλέποντας” νοιώθοντας, συναισθανόμενοι, αισθανόμενοι τον “κάθετο” Άξονά σας: το Νήμα σας και την προέκτασή του. Ευρίσκεσθε ανάμεσα σε Ουρανό και Γη, στο κέντρο του σταυρού των κατευθύνσεων**. Και στο κέντρο του Χρόνου.

Από εκείνη την θέση, θεωρείστε τον Χρόνο, τον γραμμικό Χρόνο, όχι ως ευθεία, άναρχη κι ατελεύτητη, αλλ’ ως διάνυσμα: ευθεία γραμμή οριοθετημένη από τα σημαία Α και Ω. Ευρίσκεσθε στο μέσον του διαστήματος. Εμπρός σας το μέλλον, πίσω το παρελθόν.

Ευρίσκεσθε στο μέσον του διανύσματος. Ολόκληρη η παρούσα σας βίωση, διάγεται σ’ αυτήν την θέση: Στο μέσον του Χρόνου.

Στέκεσθε στο σημείο, που είναι επίσης έκφραση του Απείρου.

Ευθυτενείς, Σταθεροί. Γίνεσθε ο Κάθετος Άξων.

Τα χέρια σας, – οι εκφράσεις του πράττειν, τα εργαλεία του δημιουργείν – κινούνται εμπρός και πίσω χορεύοντας, με την Αρμονία που δίδει στην κίνηση η περίσκεψη, η Ταπεινότητα και η Έμπνευση.

Η Ψυχή θα σας οδηγήσει.

Έχουμε πει πολλές φορές: αποσύρονται τα πέπλα μεταξύ των Αιώνων.

Επικαλεσθείτε την Αλήθεια, αν θέλετε να συλλάβετε την Έννοια, την σημασία, τις συνέπειες του γεγονότος τούτου για την Ανθρωπότητα, ενσαρκωμένη και μη, όσο και για την δική σας βίωση, για τις προσωπικές και τις συλλογικές καταστάσεις.

Δοκιμάστε αδελφοί.

Να περιέξετε περισσότερην Αλήθεια, να προσεγγίσετε περισσότερον Ελευθερία, να δεχθείτε και ν’ αποδώσετε ορθότερον Δικαιοσύνη,

Ευλογώ και Συνδράμω.

 

Ιλαρίων

 

*   Η πρώτη γραφή εδώ ήταν “θα σας προετοιμάσουν”. Διαγράφηκε και αντικαταστάθηκε απο τον ενεστώτα “σας προετοιμάζουν”. Ηθελημένη πράξη Διδασκαλίας, που επανελήφθηκε στο κείμενο της πανσελήνου.

** Ανατολή – Δύση, Βορράς – Νότος.