Ι.

Αγαπητοί,

Ξεδιπλώνεται εμπρός στα μάτια σας η δυνατότητα: ν’ αλλάξετε τα πάντα. Ακόμη δεν βλέπουν τα μάτια σας, ακόμη τ’ αυτιά σας κωφεύουν. Οι πιο ευαίσθητοι από σας, νιώθουν τις ευωδίες, νιώθουν επίσης τους ήχους – κραδασμούς, στο στομάχι ή στο ηλιακό πλέγμα.

Και όμως, το πέπλο είναι πλέον τόσο λεπτό! Μόνον οι πεποιθήσεις σας για την ικανότητα – δυνατότητα των αισθήσεων σας εμποδίζει να δείτε, ν’ ακούσετε, να ψαύσετε!…

Πάρτε την ευκαιρία να μείνετε στη Φύση, έστω για λίγο, για να διδαχθείτε από τη Φύση, με τον τρόπο Της: μένετε δεκτικοί. Με τις αισθήσεις σας ανοιχτές και το νου άδειο. Αν αυτό δεν σας είναι δυνατόν, αφήνετε στο νου ό,τι πιο ελαφρύ, βυθίζοντας το βλέμμα στην Ομορφιά: σ’ ένα κύμα, σ’ ένα σύννεφο, στο πέταγμα ενός πουλιού, σ’ ένα δέντρο, στις απαλές γραμμές της άμμου, στις σκληρές γραμμές των βράχων, σε κορυφογραμμές στον ορίζοντα, στο παιχνίδι του Φωτός μέσα στις σταγόνες, στην ευωδιά του γιασεμιού, του αγιοκλήματος, του τριαντάφυλλου, στη μυστηριακή Σιωπή των δασών, στο βούισμα της μέλισσας…

Αφεθείτε στην Ομορφιά για ν’ αρχίσετε να βλέπετε. Χωρίς πεποιθήσεις. Ετοιμαστείτε να τις αφήσετε, όλες σας τις πεποιθήσεις.

Ο κόσμος γίνεται καινούριος. Σπουδάστε την Ομορφιά, για να Συνεργασθείτε Καλά στην Οικοδόμηση.

Ας Ανοίγει η Αντίληψη μέσα στο Φως της Ψυχής.

Ας ακολουθούν οι Φωτεινοί το Ρυθμό. Με Σοφία.

Ας εμποτίζονται οι καρδιές με Θάρρος.

Ας πιστοποιούν τα έργα Φως, Ρυθμό, Θάρρος, Σοφία.

Ιλαρίων

 

ΙΙ.

Η έννοια της “Ισομετρίας” έχει την θέση της στο κεφάλαιο περί “Δομών”. Οι νέες Δομές, σε όλες τις εκφράσεις, σε όλα τα επίπεδα, έχουν να λάβουν υπ’ όψιν την Ισομετρία, να την επιδιώξουν, τελικώς να την επιδείξουν.

Χρειάζεται προς τούτο, όλη η παλαιά γνώση των σημείων της Φύσης και των εποχών και των άστρων, ν’ ανακτηθεί και ν’ αξιοποιηθεί. Χρειάζεται όμως και έρευνα καινούρια και σχεδιασμός για τη Συνδημιουργία. Τα σημεία άλλαξαν. Οι καινούριες Δομές καλό θα είναι να συμβαδίσουν.

Χρειάζονται, εσπευσμένως μάλιστα, οι ερευνητές εκείνοι και οι δάσκαλοι που θα βρούν και θα διαδώσουν τη Γνώση. Χρειάζονται τα βιβλία και οι παραδόσεις και οι συνεργασίες. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται το Θάρρος, η Τόλμη να σχεδιάζετε Καλώς, έργα Μεγάλα.

“Μεγάλα” θα πει Μακράς Πνοής από Μεγάλη Ψυχή.

Τούτα για να εκφρασθούν θέλουν εκπαιδευμένο, εκλεπτυσμένο νου. Να εργάζεσθε. Να εργάζεσθε. Θέλουν καρδιές Καθαρές. Ν’ Αγαπάτε. Θέλουν φυσικές εκδηλώσεις (σώματα και βιώσεις) Ικανές. Να τηρείτε Ισορροπία.

Και μη λυπάστε να κατεδαφίζετε!

Μορύα