Μετά από ένα μικρό διάλειμμα τα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ» επιστρέφουν στον Φάρο.
Ένα απόγευμα κάθε μήνα θα έχουμε την ευκαιρία, να απολαύσουμε μια καλή κινηματογραφική ταινία, με τον «δικό μας» τρόπο:
Με μουσική, λιχουδιές στον μπουφέ, τσάι, καφέ, χαρούμενη διάθεση και την άνεση που μας προσφέρει ο χώρος του Φάρου.
Θα έχουμε θεματικά αφιερώματα, μικρές γιορτές, συζήτηση και εκπλήξεις, που θα ετοιμάζονται με πολλή φροντίδα.
Στόχος είναι η ψυχαγωγία, το παιχνίδι, η γνώση και η χαρά της επικοινωνίας μεταξύ μας!
Ας στηρίξουμε ανάλαφρα αυτήν την ιδέα, φέρνοντας και φίλους, ή το… κατιτί μας!
Ξεκινάμε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, προβάλλοντας μία ταινία, που πολλοί ζήτησαν να ξαναδούμε μαζί: «Το Σπίτι μας» (Nosso Lar)
Είναι μία πολύ ιδιαίτερη ταινία, απολύτως μέσα στα «πνευματικά» μας ενδιαφέροντα. Δύσκολο να την βρει κανείς, αφού δεν κυκλοφορεί στα σινεμά και video club.
Εκτός από τον γνωστό μας ευφάνταστο μπουφέ, θα έχουμε και …………, που ετοιμάζει μετά σπουδής ο………..! (Έκπληξη!!!)
Η συμμετοχή, ως γνωστόν, είναι 5€ για τους φίλους και δωρεάν για τα μέλη.
Μαζευόμαστε στις 17:30. Τα φώτα σβήνουν στις 18:00.
Ταινία Νοεμβρίου: «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ» (Nosso lar)
Σκηνοθεσία: Wagner de Assis
Σενάριο: Wagner de Assis
Ηθοποιοί: Renato Prieto, Fernando Alves Pinto, Rosane Mulholland, Inez Viana
Περιγραφή ταινίας:
Ο εγωιστής Δρ. Αντρέ Λουίζ πεθαίνει και ξυπνά σε ένα είδος καθαρτηρίου, που ονομάζεται «Ουμπράλ». Μετά από μια επώδυνη περίοδο νάρκης σ’ ένα φρικιαστικό βάλτο, διασώζεται από Ουράνια όντα και οδηγείται στη «Nosso Lar» (στα πορτογαλικά σημαίνει «Το σπίτι μας»), η οποία είναι μια πνευματική πόλη λίγο πάνω από την γη. Εκεί συναντά ένα μέρος Αρμονίας, όπου οι άνθρωποι ζουν σε ειρήνη, εργαζόμενοι για το καλό της ανθρωπότητας, για την προσωπική ανάπτυξη περιμένοντας την επόμενη ενσάρκωσή τους. Σύντομα ο Λουίζ αρχίζει να καταλαβαίνει την ουσία της ζωής….
Ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής μας προσφέρει αυτή η ταινία, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Chico Xavier. Δείχνει μια εκδοχή της μετά θάνατον ζωής, σύμφωνα με την πνευματική κοσμολογία του συγγραφέα.
Το «Σπίτι μας» είναι γεμάτο από δονήσεις ευγενικών όντων, από δραστηριότητες που ωφελούν το σύνολο της κοινότητας. Είναι κομμάτι ενός κόσμου σοφά δομημένου, όπου η κάθε οντότητα ακολουθεί με σεβασμό το σχέδιο της πνευματικής της εξέλιξης
Σημειώνουμε, ότι η αριστουργηματική μουσική επένδυση έγινε από τον Φίλιπ Γκλάς.