Πώς μπορούμε να οργανώσουμε αυτά που βλέπουμε;
Η μελέτη του φωτός στο χρώμα και στο σχέδιο

Στην παραδοσιακή άσκηση του σχεδίου και του χρώματος δεν μελετούμε μία νεκρή φύση, ένα πρόσωπο ή ένα τοπίο, αλλά την πορεία του φωτός προς αυτά. Ότι επιχειρούμε να σχεδιάσουμε, όποιο κι αν είναι το θέμα μας, θα εμφανιστεί στο χαρτί μας, όταν καταφέρουμε να μεταφέρουμε σωστά τον τρόπο με τον οποίο αυτό φωτίζεται. Το φως είναι αυτό που μας επιτρέπει να βλέπουμε, άρα ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί, αποτελεί το κύριο ζητούμενο σε κάθε περίπτωση άσκησης σχεδίου και χρώματος.

Στην προηγούμενη συνάντησή μας είδαμε τις λειτουργίες του χρώματος. Αυτή την φορά θα γνωρίσουμε τα εργαλεία, θα μάθουμε για το σχέδιο, για τις τονικές εντάσεις, τους όγκους, τους άξονες, τις κλίμακες και τις ισορροπίες.
Θα επιχειρήσουμε να δούμε διαφορετικά το περιβάλλον μας, οργανώνοντας το, σύμφωνα με τους όρους της σχεδιαστικής μελέτης.

   
Κυριακή 7 Μαρτίου 2021,
με διαδικτυακή σύνδεση
έναρξη 20:30

εισηγήτρια: Παππά Νίνα

Διάρκεια: 30-40 λεπτά

συμμετοχή μελών και φίλων υπέρ του Φάρου
5 ευρώ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
με
email
στο
faros.mko@gmail.com ή τηλεφωνικώς στο 210-3216803

 

Η διάλεξη έχει διάρκεια 40΄ – 50΄ και θα διατεθεί χρόνος για ερωτήσεις.


  Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:
Η Νίνα Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική και Γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ., φοίτησε στο C.A.V.S., ΜΙΤ και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην Θεωρία της Τέχνης από την Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Είναι επίκουρη καθηγήτρια στο εργαστήριο Ζωγραφικής της Σχολής Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών του ΕΜΠ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.