Η εργασία μου για τον Ιωάννη Καποδίστρια προέκυψε μετά την συνεργασία τεσσάρων μελών του Φάρου, όταν το 2013 συγκροτήσαμε ομάδες με σκοπό την εργασία για την ομόνοια των Ελλήνων, αναλαμβάνοντας η κάθε μία περιόδους της ιστορίας μας όπου είχαμε εκδηλώσει μεγάλη διχόνοια.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην φίλη Εριφίλη που πρότεινε την περίοδο της δολοφονίας του πρώτου Κυβερνήτη, που άνοιξε για μένα «τα πέπλα των αιώνων» και από κει και πέρα η συλλογή των πληροφοριών έγινε με ευκολία και ροϊκότητα.

Διαβάζοντας για την ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, ανακάλυψα πόσα πολλά πράγματα δεν γνώριζα για κείνον. Στην συνέχεια θέλησα να τα κάνω γνωστά και σε άλλους, που ίσως, όπως εγώ, δεν γνώριζαν το μεγάλο εύρος της προσωπικότητάς του, κι έτσι να τιμήσω την παρουσία του στον τόπο μας, το έργο και την προσφορά του. Κι αυτό διότι αποδέχομαι την άποψη ότι ο άνθρωπος αυτός που θεμελίωσε την Ελλάδα, δεν έχει πάρει ακόμη την θέση που δικαιωματικά του ανήκει στην συνείδηση του Έθνους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην αγαπητή μας φίλη την Αλέκα, η οποία με «διάβασε», και δείχνοντάς μου εμπιστοσύνη, με προσκάλεσε να παρουσιάσω την εργασία μου σε μία από τις ομάδες της.

Λήδα Παπαδοπούλου

 

Διαβάστε εδώ