Πρόλογος από την συγγραφέα:

“Το να ασχοληθώ με τον αυτοκράτορα Νέρωνα δεν ήταν ποτέ μέσα στις επιδιώξεις μου. Αν καμιά φορά τύχαινε κάποιο άκουσμα που τον αφορούσε, ένιωθα μια έντονη απέχθεια και αμέσως η σκέψη μου άλλαζε πορεία. Αυτή η απέχθεια ήταν αποτέλεσμα τόσο των σχολικών γνώσεων ( «Ο αιμοσταγής αυτοκράτορας» ) όσο και του κινηματογραφικού έργου «Ο Νέρων» που είχα δει πολύ νέα και για το οποίο ένιωσα αηδία.

Αυτά τα συναισθήματα είχαν παραμείνει καταχωνιασμένα στο υποσυνείδητο μου για πολλά χρόνια. Και το καλοκαίρι του 2017, στο Εργαστήρι του Ιουνίου, μου δόθηκε η οδηγία: «Μελέτησε τα ιστορικά δεδομένα που αφορούν στον Νέρωνα, πρόγονο εκ της ανθρωπότητας, σε πλάτος και σε βάθος, με ουδετερότητα».

Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω την έκπληξη μου και, στη συνέχεια, την ταραχή μου. Εκπαιδευμένη, όμως, στην υπακοή απο τη μητέρα μου και με την οδηγία του Ανώτερου Εαυτού μου, έκανα την ανάγκη φιλοτιμία και άρχισα να αναζητώ πηγές για ενημέρωση μου.

Δεν είχα ούτε το χρόνο ούτε τη δυνατότητα για μια ολοκληρωμένη έρευνα. Κάποια σχετικά βιβλία ήταν εξαντλημένα. Τελικά βρήκα τέσσερα βιβλία απ’ όπου άντλησα τις πληροφορίες μου. Τώρα που έχει τελειώσει η εργασία μου, μπορώ να πω ότι, παρόλη τη διαφορετικότητα τους, αλληλοσυμπληρώνονται…”

Διαβάστε εδώ