ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2023!

Το σπίτι του Φάρου φιλοξενεί από τον Νοέμβριο του 2022 το «ΠαιχνιδοΠαιδαγωγείο». Δάσκαλος μας ο Θοδωρής Οικονομίδης.

Το «ΠαιχνιδοΠαιδαγωγείο» είναι ταυτόχρονα ένα πρωτοποριακό παιδαγωγικό σύστημα και ένα πρωτότυπο μοντέλο ψυχαγωγίας και μάθησης. Βασίζεται σε δοκιμασμένες παλαιότερες και σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και έχει στη βάση του το Παιχνίδι και τις Τέχνες. Στόχος του είναι να προσφέρει στα παιδιά την εμπειρία της Χαράς, μέσα από τη δημιουργία και τη συνεργασία.

Από τον Νοέμβριο του 2022, προγραμματίζονται δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, στον χώρο του Φάρου, Κοδριγκτώνος 11α, για δύο ομάδες παιδιών ηλικίας από 6-11 και 12-15 ετών.

Η τελική ημέρα και ώρα των συναντήσεων θα ορισθεί μετά από συνεννόηση με τους γονείς.

Το πρόγραμμα του ΠαιχνιδοΠαιδαγωγείου έχει τη δυνατότητα προσαρμογής στην ηλικία, στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των παιδιών, ενώ προσφέρει πολλές διαφορετικές δράσεις που συνδυάζονται αρμονικά και δημιουργικά μεταξύ τους!

 

Εργαστήριο Δημιουργικής Ψυχαγωγίας και Καλλιέργειας μέσω της Παιδαγωγικής των Τεχνών και του Οργανωμένου Παιχνιδιού

Ελάτε να μάθουμε να ζούμε με χαρά και ευτυχία.Ελάτε να παίξουμε με της τέχνες σε ένα περιβάλλον όπου βασιλεύει  η φαντασία και η ευρηματικότητα, σε ένα περιβάλλον όπου η ιδέα και η δημιουργία είναι οι βασικές πρώτες  ύλες και η ελεύθερη έκφραση έρχεται σε πρώτη μοίρα. Ελάτε να μπούμε σε έναν κόσμο περιπέτειας και δράσης όπου όλα είναι δυνατά.

Ελάτε να μπούμε στον μαγικό κόσμο του θεάτρου και της μουσικής με οδηγό το παιχνίδι και την φαντασία. Η μουσική, η ποίηση, η λογοτεχνία, ο χορός ,η ζωγραφική, η μυθολογία, αλλά και η γεωγραφία, τα μαθηματικά, η φυσική, η ιστορία, η βοτανολογία, η αστρολογία και πολλά άλλα, γίνονται παιχνίδι και καλλιεργούν το σώμα και το πνεύμα μας.

Στόχοι:

  • Εκφραστικότητα. Εξωτερίκευση σκέψεων και ιδεών.
  • Κοινωνικοποίηση και αίσθημα συνεργασίας και ενσυναίσθησης.
  • Πνευματική καλλιέργεια μέσω των βασικών τεχνών και της λογοτεχνίας.
  • Σωματική ενδυνάμωση μέσω αρχαίων και παραδοσιακών παιχνιδιών.
  • Σωστή χρήση των υπολογιστών και του διαδικτύου.
  • Προσανατολισμός και εντοπισμός αγαπημένης ενασχόλησης για να την κάνουμε επάγγελμα.
  • Τροφοδότηση με ποιοτικές γνώσεις και προσλαμβάνουσες για μια ισορροπημένη κι ενάρετη ζωή.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικές αρχές της μεθόδου και του χώρου μας με απώτερο στόχο την θεμελίωση μιας καλύτερης μελλοντικής κοινωνίας.

 

Άν το επιθυμείτε μπορείτε να ζητήσετε το ηχητικό αρχείο της ενημερωτικής, διαδικτυακής συνάντησης που έλαβε χώρα την Πέμπτη 20.10.22.
Δείτε εδώ την αρχική πρόσκληση

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε απορία σας.