«Μετά παιδιάς ηδονής, μανθάνειν»,
«μέσω της απόλαυσης του παιχνιδιού, να μαθαίνουν.»

                                                                            Πλάτων

 

Στο σπίτι του Φάρου στο κέντρο της Αθήνας, Κοδριγκτώνος 11α στον 1ον όροφο:

Ο θεατροπαιδαγωγός, σκηνοθέτης, ερμηνευτής και μουσικός Θοδωρής Οικονομίδης σε δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, που προσφέρουν στα παιδιά την εμπειρία της χαράς μέσα από την δημιουργία και την συνεργασία, την απόκτηση γνώσης μέσα από την ευχαρίστηση της ανακάλυψης και την επαφή με όλες σχεδόν τίς εκφράσεις τής Τέχνης, καλλιεργώντας τον σεβασμό, την αισθητική, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση, την πρωτοβουλία, την αυτοπειθαρχία, τις προϋποθέσεις, εν τέλει, για μία  ήρεμη, χαρούμενη και δημιουργική εφηβεία και μια ισορροπημένη, ευτυχισμένη, ενήλικη ζωή.

 

Εβδομαδιαίες συναντήσεις μία ημέρα την εβδομάδα για δύο ηλικιακές ομάδες (η ημέρα συναντήσεων θα οριστεί σύμφωνα με την δυνατότητα της ομάδας):

Ομάδα παιδιών 6- 11 ετών: 17:45-18:45
Ομάδα παιδιών 12-15 ετών: 19:00 -21:00

 

Μία πρώτη ενημερωτική, διαδικτυακή, συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους γονείς ορίζεται για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και ώρα ενάρξεως 19:00 στο Zoom
Δηλώστε την συμμετοχή σας για να σταλεί το link σύνδεσης.

Δείτε εδώ την επίσημη πρόσκληση

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής σε αυτήν την πρώτη ενημερωτική συνάντηση, επικοινωνήστε με την γραμματεία του Φάρου στα τηλέφωνα 210 3216803 & 6989648727 ή με email στο faros.mko@gmail.com .

 

“Τα βασικότερα στοιχεία στην ζωή ενός παιδιού, είναι το παιχνίδι και το γέλιο. Με το παιχνίδι αποκτώνται οι πρώτες βασικές γνώσεις, οι  πνευματικές και σωματικές ικανότητες, η φαντασία,  η μόρφωση, η εκπαίδευση. Και με το γέλιο έρχονται  η διασκέδαση, η ψυχαγωγία, η ευτυχία και η ψυχική υγεία.Το προτεινόμενο πρόγραμμα μας,  εμπεριέχει όλα αυτά σε ένα πρωτότυπο μοντέλο ψυχαγωγίας και καλλιέργειας. Στόχος μας είναι να περάσουν τα παιδιά όμορφα, δημιουργικά, να κοκκινίσουν τα μάγουλά τους, να γελάσουν με την καρδιά τους. Και ταυτόχρονα, να μάθουν παίζοντας,  εξερευνώντας και εμπλουτίζοντας τις δυνατότητες, τις ικανότητές τους, ανακαλύπτοντας στον εαυτό τους τον υπέροχο άνθρωπο πού είναι καθένα τους.
Θοδωρής Οικονομίδης”
Ο Θοδωρής Οικονομίδης σπούδασε Θέατρο, Μουσική, Κίνηση, Φωνητική. Απόφοιτος της Κρατικής Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. Έχει πρωταγωνιστήσει σε 53 θεατρικές παραστάσεις στο Εθνικό, το ΚΘΒΕ και το ελεύθερο θέατρο κι έχει σκηνοθετήσει και γράψει μουσική για 12 έργα. Πάνω από 8.500 παιδιά έχουν παρακολουθήσει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα. -Βραβείο Μερκούρη για την καλλιτεχνική προσφορά του στην περιφέρεια (2007). -Βραβείο UNESCO για την προσφορά του έργου του Ερωφίλη project στην διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας (2018). Έχει συμμετάσχει και βραβευτεί στα διεθνή φεστιβάλ: Toronto Modern Theater Festival, Καναδά/ 40ο Τeatterikesa International Theatre Festival,Τampere, Φιλανδία / Euro Art Festival, Blagoevgrad, Βουλγαρία / Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου / Dialog Festival, Wroclaou, Πολωνία/ Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας- Λευκωσία / 43o Kontrapunkt International Festival, στο Szczecin, Πολωνία/ Φεστιβάλ Θεάτρου Πέτρας, Αθήνα. Διδάσκει θέατρο και μουσική από το 2005. Είναι καθηγητής Δραματοθεραπείας στο Ελληνικό Κέντρο Ήχου και Λόγου, και οργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις σε ιδρύματα και φορείς πολιτισμού. Από το 2010 ασχολείται με την Παιδαγωγική της Τέχνης, το Σχολικό Δράμα και την δημιουργία βιωματικών δράσεων με θέμα την Θεατροποίηση Διδακτέας Ύλης. Συνεργάτης του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σαν εμψυχωτής και δάσκαλος. (Ειδίκευση πάνω σε θέματα Μεταναστευτικού και Προσφυγικού) Παίζει και διδάσκει κιθάρα, μαντολίνο, πανδουρίδα, πιάνο , κρουστά. Γράφει θέατρο, διηγήματα, ποίηση και μουσική για μικρούς και μεγάλους.