Περσεφόνη –   για παιδιά ηλικίας 16-106!… ετών

Απευθύνετε σε όσους θέλουν να αποκτήσουν καλύτερη σχέση με το σώμα και το πνεύμα τους. Μέσα από βιωματικές δράσεις, παιχνίδια σώματος και μυαλού, λογοτεχνικά κείμενα, ασκήσεις φαντασίας, μουσική, θέατρο και ζωγραφική, δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον στο οποίο καλλιεργούμε το σώμα, το μυαλό και κατά προέκταση την ψυχή μας.

Σε μια εποχή που η απομόνωση, ο φόβος, η λάθος διατροφή και η έλλειψη πνευματικής άσκησης, απειλούν την υγεία μας -σωματική και πνευματική-  η ομάδα “Περσεφόνη” έρχεται για να μας δώσει την ευκαιρία να περιποιηθούμε τον εαυτό μας, αντλώντας άμεσα τα δώρα που θα προκύψουν μέσα από τις συναντήσεις μας.

 

 Βασικοί στόχοι και δράσεις του Κύκλου:

Σωστός τρόπος αναπνοής. Αφήγηση. Τραγούδι.

-Εκγύμναση του σώματος μέσα από αρχαία και σύγχρονα παιχνίδια.

-Εκγύμναση του μυαλού μέσα από παιχνίδια φαντασίας και γνώσεων.

– Θεραπευτικές ασκήσεις δημιουργικής γραφής, ζωγραφικής και μουσικής.

-Δραματοθεραπεία, Μουσικοθεραπεία. Χρωματοθεραπεία. Αρωματοθεραπεία.

-Έρευνα πάνω σε τακτικές που βοηθούν το σώμα και το μυαλό να αναζωογονηθούν και να γίνουν λειτουργικά, μέσω πρακτικών και μεθόδων ευεξίας και μακροζωίας.

-Διαλογισμός- Προσευχή- Γιόγκα- Tai Chi- Αυτογνωσία.

Ο εισηγητής του Κύκλου Ευεξίας Περσεφόνη, Θοδωρής Οικονομίδης και η δημιουργική ομάδα του, βασίζουν τη μελέτη τους πάνω σε  αρχαιοελληνικούς ολιστικούς τρόπους ίασης και ορθής πνευματικής δραστηριότητας, αλλά και σε θεωρίες και τεχνικές σύγχρονων δασκάλων.

 

 

Που;      Κοδριγκτώνος 11, Αθήνα, 1ος όροφος

Πότε;     Παρασκευές

Ώρα:     18:00-19:30

Πιθανώς να οριστεί νέα ημέρα και ώρα αναλόγως με τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του Φάρου στο τηλέφωνο 210-3216803

 

 

¨Το Θέατρο, από αρχαιοτάτων χρόνων, αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την διδασκαλία, την Κάθαρση και κατ’ επέκταση την Θεραπεία της κοινωνίας και των ανθρώπων που συμμετέχουν στην δράση του είτε σαν θεατές είτε σαν ηθοποιοί.

Η ταύτιση των θεατών με τους ρόλους και η παράλληλη αποστασιοποίησή τους από την επι σκηνής δράση, αποτελούν τα δύο μεγάλα φάρμακα της ψυχής. Αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας επί σκηνής, αλλά βρισκόμαστε σε απόσταση ασφαλείας όντας θεατές και παρατηρούμε –ως μικροί θεοί – την εξέλιξη, γνωρίζοντας ότι εάν διαπράξουμε ύβρη θα  υποφέρουμε, εαν φερθούμε ενάρετα θα τιμηθούμε. Απλά πράγματα.

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να διδαχθούν και κατ’ επέκταση να καθαρθούν βλέποντας ή ακόμη καλύτερα συμμετέχοντας σε μια θεατρική παράσταση.

Το μόνο φίλτρο που καθίσταται αναγκαίο είναι το κείμενο -η ιδέα- που θα αναπαρασταθεί, να πληρεί τους νόμους που διέπουν το λειτούργημα του Θεάτρου. Να είναι δηλαδή ένα κείμενο αρμονικό σε σχέση με τα διδάγματα και τα μηνύματα που περνάει στο κοινό. Δεν αναφερόμαστε μόνον στις τραγωδίες των τριών μεγάλων τραγωδών και στις κωμωδίες του Παππού Αριστοφάνη… Έχουμε μια πληθώρα έργων από το Ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο και φυσικά έχουμε πάντα την δυνατότητα να γράψουμε και καινούρια έργα τέτοιων προδιαγραφών.

Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να πάρουμε αυτά τα έργα και με σεβασμό στην ιδέα του Θεάτρου, σαν ψυχαγωγική και θεραπευτική δράση, –να την λειτουργήσουμε όπως της αξίζει.

Με αυτές τις σκέψεις αποφασίσαμε την Δημιουργία Θεατρικής Ομάδας στον Φάρο, η οποία πιστεύουμε ότι θα προσελκύσει  αυθεντικούς εραστές της τέχνης

Στόχος της Ομάδας μας είναι να αποκατασταθεί η αξία του λειτουργήματος της Θεατρικής Τέχνης, μέσα από την έρευνα και την συνειδητή εργασία, στα μάτια και στις καρδιές των ανθρώπων και να επανέλθει στο φώς η θεραπευτική, καθαρτική και ψυχαγωγική του ιδιότητα.

Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σ΄ αυτήν την περιπέτεια.

Σας περιμένουμε.”